Singel 101 in Passion Magazine

maandag, 20 juli 2015 00:00

Wat een verrassing daar in dat kleine restaurantje aan de Amsterdamse Singel. Het is dat je bijna struikelt over het terrasje voor de deur, ja veel plaats is er nu eenmaal niet aan de Amsterdamse grachten (Wim Sonneveld), maar anders loopje er zo voorbij. Eenmaal binnen is het alsof er een warme deken over je heen valt en weetje gewoon dat het hier bijzonder gaat worden.

Chef Orlando David Iradi, een jonge vent die de laatste twee jaar tot en met de laatste dag Oud Sluis van Sergio Herman heeft ervaren, staat in zijn bijna weggestopte keuken de sterren van de hemel te koken. En, hij is nog maar zes maanden open, vooralsnog tegen ongekend lage prijzen in de hoofdstad. Maak er dus ge(mis)bruik van zolang het nog kan, want als hij zo doorgaat hangen ze binnen no time met de benen buiten. Ik kan de keuken omschrijven als doordacht, eervol en met een ietsie pietsie een hoek af, wat het alleen maar leuker maakt. De bediening is jong en vlot en absoluut attent.

Orlando heeft de producten van Sweet Creations, déleverancier van patisseriegrondstoffen van Nederland, natuurlijk bij Oud Sluis leren kennen. Hij verontschuldigde zich bijna bij eigenaar Remco Wolfs en Jeroen Granneman, dat hij natuurlijk lang zo veel niet kan afnemen als daar het geval was.

"Ik vind de producten echt zo supergaaf! De fruitpuree van Cap Fuit is echt een klasse apart en Valrhona, tsja moet ik daar nog iets over zeggen? Voor gebruik in de keuken de beste kwaliteit/prijsverhouding. De sappen en jus van Alain Milliat zijn bijna puurder dan het fruit zelf en de producten van Tradissimo helpen mij vaak net dat beetje speciaals aan een gerecht te geven."